Cíl je cesta a cesta je cíl ...

Základní orientace v Rubi-ka

10.08.2016 18:32

Po opuštění Arete Landing (úvodní lokace) se ocitnete v ICC centru. Půjdete podél běžících pásů ven z budovy, kde narazíte na ženskou postavu Natalia Akcora

Promluvte s ní. Dostanete za úkol donést z podzemky (subway) ukradenou kabelku. Vchod do podzemky se nachází kousek vzadu za Natalií Akcorou. Vejdete do metra a u zdi uvidíte postavu Thiefa. Napadněte ho (má level 5) a pak vyberte jeho mrtvolu. Získáte Stolen Handbag a půjdete kabelku předat Natalii. Jako odměnu dostanete slušný příděl zkušeností (dostal jsem 3462 xp).

Nyní běžte k protější kruhové budově s kroužícím nápisem Transportation. Uvnitř se nacházejí teleporty (Whom-Pah) do všech základních oblastí - Omni (Omni-1 Trade), Clan (Tir), Neutral (Newland) a Shadowlands (Jobe).

 

Cesta z ICC centra k agenturám (Mission Agency)

Agentury zadávají hráčům denní mise, v nichž plní určité úkoly. Za jejich splnění dostávají značný příděl zkušeností. Zvládání těchto misí je zásadní pro rychlé zvedání vašeho levelu. Agentury jsou dvě, jedna pro omni a druhá pro clan. Neutálové si mohou libovolně vybrat, do které budou chodit pro zadávání misí. Nejdříve si popíšeme cestu k omni agentuře: V budově či hale s nápisem Transportation vstoupíte do teleportu Whom-pahu s názvem Omni-1 Trade. Po výstupu vstoupíte zpět do Whom-pahu s nápisem Omni-1 Ent. (Entertainment). Po výstupu si najdete vchod do Rome. Z Whom-pahu v Rome půjdete na sever k pravé bráně s "bublinkovým" teleportem. Projdete skrz a půjdete městem na východ. U druhé odbočky vpravo se dáte na jih, až přijdete na prostranství se sousoším - říkám mu pomník tří sovětských hrdinů :-) Kousek za ním je vchod do Omni-Tek Mission Agency.

Uvnitř oslovíte recepčního (robotek) a požádáte ho o práci. Zeptá se vás, jestli jste prošli schválením. Nakonec kliknete na "I accept". Poté půjdete do místnosti vpravo (ze směru od hlavního vchodu) od recepčního, kde sedí Agency Handler (mladá žena). Promluvte s ní. "I´m applying for a job", pak "Straight forward, please". A dostanete od ní misi. Poté půjdete do místnosti vzadu za recepčním, kde stojí Senior Agency Handler. Ta zdává elitní úkoly (jsou náročnější než běžné mise). "Where can you offer me an elite assignment?" Poté kliknete na "Chci misi v podzemce". Pokud máte placenou verzi, půjdete do místnosti vlevo od recepčního a necháte si zadat Alien misi od Alien Agency Handler. Nakonec kliknete na "I want to face the Aliens alone".

Cesta ke clan agentuře: V budově s nápisem Transportation vstoupíte do teleportu Whom-pahu s názvem Tir. Po výstupu vstoupíte zpět do Whom-pahu s nápisem Old Athen. V Old Athenách půjdete od Whom-pahu severovýchodně, až dojdete zanedlouho ke Clan Mission Agency. Postup je stejný jako v omni agentuře: Nejdříve promluvíte s recepčním (Agency Receptionist). Až potvrdíte souhlas s podmínkami, půjdete od recepčního do místnosti vpravo zadat si svou první denní misi (v Anarchy trvá den 18 hodin). Poté půjdete dozadu získat Elite Assignment a vlevo od recepčního se zadávají Alien mise, pokud máte placenou verzi hry.

Odkdy je možné používat Grid terminál

Grid společně s Whom-pah teleportem jsou nejrychlejší a nejbezpečnější způsoby, jak se dostat v Rubi-ka do mísa určení. Na rozdíl od Whom-pahu má ale Grid terminál požadavky na Computer Literacy. Abyste se bezpečně dostali po zadání denní mise v agentuře do místa určení, je nutné dosáhnout co nejdříve Computer Literacy 100 bodů. V Newland city, Old Athen a Rome vám stačí 90 bodů ke vstupu a výstupu z gridu, ale přesun z přízemí do 1. poschodí Gridu vyžaduje 100 Computer Literacy. S implantáty je možné toho dosáhnout už na levelu 8. Jakmile dosáhnete 100 bodů, můžete využívat mnoho výstupů z Gridu v přízemí a 1. poschodí, ale ne všechny (například Lush Hills vyžaduje 120 bodů).

Hlavní problém hráče začátečníka tkví v nedostatku kreditů - peněz

Po opuštění Arete landing vyhledejte co nejdříve obchod (nejlépe neutral city jako je Newland, kam vede Whom-pah z ICC), ovšem za předpokladu, že máte našetřeno z úvodní lokace alespoň 20 tisíc kreditů. Na levelu 8, pokud používáte buff Composite Attribute Boost (odměna v Arete Landing od Marco Spida), už nasadíte imlantáty level 20. V obchodě jděte do oddělení Implants a u terminálu pro profesi Trader lze koupit Right Hand implantát. Ten přidává Comp. Literacy. Level 20 vyžaduje 44 bodů pro Agilitu. U terminálu pro profesi Nanotechnician lze koupit Eye implantát. Ten také přidává Comp. Literacy. Level 20 vyžaduje 44 bodů pro Intelligenci. Dohromady vás přijdou na 10 tisíc kreditů. Kliknutím na Surgery Clinic pak nasadíte oba implantáty na určené místo váší postavy. Ability si lze zvednout také implantáty, jak se učí na misi v Arete Landing. Řada profesí má imlantáty na ability, implantáty level 10 lehce nasadíte.

Nejdůležitější implantát pro zvednutí Computer Literacy - Head je nutné vyrobit. Bohužel pro level 20 to vyžaduje 80 bodů Nanoprogramming, takže budete muset požádat jiného hráče o pomoc s jeho výrobou, pokud chcete používat Grid terminály už na levelu 8. Head implantát level 20 totiž přidává 15 bodů pro Comp. Literacy a společně s Eye a Right Hand implantáty přesáhnete přes 100 bodů, ovšem za podmínky, že máte schopnost Comp. Literacy zvednutou na maximum. Pokud by se vyskytl nějaký problém, stačí si udělat ještě jeden level a zvednout si body. Používat grid až na levelu 9 není žádná ostuda. Jediný problém v samém začátku je tedy s penězi (credits). Není hanba, začínáte-li hrát hru poprvé se svou první postavou, požádat hráče na vyšším levelu o 50 000 credits na první implantáty. Pro hráče s postavou nad level 100 je to pakatel a většina z nich vám ráda částku dá.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode