Cíl je cesta a cesta je cíl ...

Výroba budov a založení vlastního města (org city)

14.08.2021 11:34

K založení vlastního města potřebujete vlastní organizaci a mít placenou verzi hry. K založení vlastní organizace potřebujete utvořit tým nejméně 6 postav. Mohou to být herní postavy z vašich účtů, pokud nemáte k dispozici postavy jiných hráčů. Šest postav utvoří tým, přičemž jedna z nich (vedoucí organizace) dá do chatu příkaz: /org create (název organizace). Vedoucí organizace nyní může založit město. Půjdete do ICC. Kousek od gridu západně je teleport, kam se dostanete ke třem vstupům do lokalit, kde lze koupit pozemek k vybudování města. Jde o tři "raketoplány", které vás přenesou do lokality Serenity Islands, Montroyal a Playa del Desierto. Pokud nejste v organizaci, nepustí vás to na prohlídku. Serenity Islands a Montroyal jsou pro větší hráčské organizace. Mají více prostoru pro velké budovy. Zkrátka tam vybudujete rozsáhlejší komplex. Tím se ale platba za údržbu budov hodně zvedne (až ke 100 miliónů credits za měsíc).

Poslední lokalita v Playa del Desierto je pro menší organizace. Nacpal jsem tam maximum budov (malou budovu velitelství HQ, Guard House, Grid House, Satellite Uplink a malou ECM Tower), a měsíční platba za údržbu vyšplhala na 45 miliónů. Než si ale koupite pozemek (v Playa del Desierto mě stál 300 miliónů credits), vyrobte si nejdříve hlavní budovu velitelství (headquarter), další budovy můžete později přidat, ale budovu velitelství jste povinni do 24 hodin postavit na plochu, jinak vám pozemek propadne (přijdete o něj). Jak si vyrobit pokročilou i běžnou stavbu si nyní ukážeme.

Budova velitelství HQ a Guard House patří k pokročilejším stavbám (strukturám), ostatní budovy patří mezi běžné struktury. K výrobě běžné struktury je třeba udělat pět kroků, k výrobě pokročilé stavby jedenáct. Nutno říci, že k výrobě potřebujete vyšší hodnotu výrobních skillů (zejména Chemistry, Pharma Tech a Mechanic Engi) a vysoký Computer Literacy k závěrečné kompletaci. Dobrá zpráva je, že vám může Building Structure vyrobit před konečnou kompletací jiná postava či jiný hráč s vysokými výrobními skilly. Poslední krok k vytvoření budovy musíte ale udělat s postavou, která bude budovu ve městě instalovat (budova je nodrop). K závěrečné kompletaci potřebujete mít jen vysoký Computer Literacy. K výrobě budete potřebovat více věcí.

Půjdete za Uncle Bazzit do Meetmedere (1. patro v Gridu). V levém rohu místnosti (od vchodu) jsou tři nevzhledné hnědé skříně (terminály). V prostředním terminále si koupíte Generic Volatile Nanobots (stojí přes tři miliony credits) a HSR compressed Regenerating Bioplate. HSR compressed Bioplate musí mít nejméně level 100, abyste ho mohli s kompletovat s Generic Volatile Nanobots. Koupil jsem nejdříve level 223. Vzal jsem do myši Generic Volatile Nanobots a přes "shift" dal na HSR Bioplate. Vyžadovalo to 892 Chemistry. Tak vysokou Chemistry jsem neměl. Level HSR Compressed Bioplate násobeno čtyřmi = výška Chemistry. Koupil jsem tedy level 145 a později, když byl v nabídce, level 111. Ten vyžadoval jen 444 Chemistry (buff na Chemistry vám může dát Engineer). 

Krok 1: Spojením Generic Volatile Nanobots a HSR Compressed Bioplate vznikne Strong Regenerating Bioplate (nemá žádný level).

Nyní půjdete do 4 Holes (1. poschododí v Gridu) na pozici: 2036; 1735. Kolem se nacházejí davy Manteze. Vy potřebujete získat kořist z monster Manteze Scout. Mají kolem levelu 55. Z nich padají jako kořist Manteze Scout Nasal Membrane (žluté "maso"). Za dvacet minut jsem nasbíral 4 kusy ( k výrobě jedné budovy stačí jeden kus).

Krok 2: Vezmete do myši Advanced Bio Comminutor (vyrábí se s ním krevní plasma) a dáte na Manteze Scout Nasal Membrane (vyžaduje to 400 Pharma Tech). Spojením vznikne Membrane Pulp (nemá žádný level).

Nyní si potřebujete vyrobit Kyr´Ozch Viral Serum nebo ho koupit v Marketu (naposledy jsem koupil Viral Serum level 261 od hráče za 10 milionů credits). K jeho výrobě potřebujete Solid Clump of Kyr´Ozch Bio Material (kořist z mimozemských vetřelců). Ten lze celkem snadno koupit od hráčů v Marketu (Category General) od 2 do 20 milionů credits. Pak ještě potřebujete Kyr´Ozch Structural Analyzer (je nodrop). Je to odměna questu Bazzits Alien Library. Spojením Kyr´Ozch Structural Analyzer a Solid Clump Bio Material (level 254 vyžaduje 1016 Electrical Engineering) dostanete Kyr´Ozch Viral Serum. Výška jeho levelu určuje pak výšku levelu vyrobené budovy.

Krok 3: Vezmete do myši Membrane Pulp a spojíte s Kyr´Ozch Viral Serum. Dostanete Generic Organic Immunity System (bude mít level jako mělo Viral Serum). Vyžaduje to Pharma Tech 3,5 násobek levelu Viral Serum.

Krok 4: Spojíte Strong Regenerating Bioplate s Generic Organic Immunity System. Vznikne Superior Bioplate. Level 165 vyžadoval 577 Chemistry (3,5 násobek).

Krok 5: Spojíte Blueprint - Regular Building Structure (zakoupený u strýčka Bazzit u stejného terminálu jako Generic Volatile Nanobots) se Superior Bioplate. Vyžaduje to schopnost Mechanical Engineering (level Superior Bioplate násobíte čtyřmi). Vznikne Regular Building Structure. Blueprint - Regular Building Structure si schovejte, lze tentýž používat při výrobě jakékoli další budovy. Výsledný produkt Regular Building Structure je možné použít k výrobě běžné stavby (Swimming Pool, Grid House, Satellite Uplink atd.) My však nejdříve potřebujeme vyrobit pokročilou strukturu - budovu velitelství HQ.

Půjdete za Uncle Bazzit do Meetmedere a koupíte si Uncle Bazzits Bio-Mechanical AI. Dále potřebujete Unrefined Notum Salt, Fertilized Giant Chirop Egg a Slow-Killing Poison. Unrefined Notum Salt je kořist z Saltworm (suchozemská "velryba"). Chodím na ně do Perpetual Wastelands (poz. 416; 1512). Je tam boss level 190, z pomocných monster (level 145-150) velice často padá jako kořist Unrefined Notum Salt. Fertilized Giant Chirop Egg je kořist z Giant Chirop. Chodím na ně do Stret West Bank (whom-pah z Borealis). Kolem pozice 1973; 1668 jsem za půl hodiny nasbíral 3 Giant Chirop Egg. Může se stát, že zabijete 10 Giant Chirop a žádné Giant Egg nezískáte. K výrobě jedné budovy potřebujete jedno vejce. Poslední věc (Slow-Killing Poison) je kořist z pavoučků Scarlatina Omus. Chodím na ně do Central Artery Valley. Na pozici 464; 2381 je boss level 130. Kolem něj jsou pavoučci Scarlatina Omus s levelem přibližně 110. Slow-Killing Poison z nich padá často.

Krok 6: Vezmete do myši Unrefined Notum Salt a spojíte s Fertilized Giant Chirop Egg. Získáte Mutating Giant Chirop Egg (vyžaduje to, myslím, 400 Pharma Tech).

Krok 7: Vezmete Slow-Killing Poison a spojíte s Mutating Giant Chirop Egg. Získáte Poisoned Giant Chirop Egg (400 Chemistry).

Krok 8: Vezmete do myši Advanced Bio-Comminutor (vyrábí se z něj krevní plazma) a spojíte s Poisoned Giant Chirop Egg. Získáte Mutating Bio-Pulp (400 Pharma Tech).

Krok 9: Vezmete Uncle Bazzits Bio-Mechanical AI a spojíte s Mutating Bio-Pulp. Získáte Bio-Mechanical Computer (400 Quantum FT).

Krok 10: Vezmete Bio-Mechanical Computer a spojíte s Regular Building Structure. Získáte Superior Building Structure. Vyžaduje to schopnost Mechanical Engineering (čtyřnásobek levelu Regular Building Structure).

Poslední krok 11: Spojíte Floorplan Small nebo Large Organization Headquarters (zakoupený v Bazzit Shopu) s Superior Building Structure. Floorplan Omni-Tek Small Organization Headquarters mě stál 3,2 milionů credits. Large budovu HQ do Playa del Desierto neumístíte. Pouze malé velitelství (15x15). Floorplan je nodrop, takže musíte sami budovu velitelství zkompletovat a pak ji umístit přes City Controller na plochu. Poslední krok vyžaduje Computer Literacy - myslím pětinásobek levelu Superior Building Structure (budova velitelství level 300 bude vyžadovat 1500 Computer Literacy). Floorplans jsou rozdělené podle frakcí organizací (Clan, Neutral, Omni-Tek). Údržba malého velitelského ústředí stojí 15 milionů credits každý měsíc. Kolik máte v bance na hotovosti, zjistíte příkazem: /org bank. Vložit hotovost do banky (kterou disponuje vaše postava) lze příkazem: /org bank add (částka).

Při výrobě běžné sruktury stavby stačí dojít ke kroku 5. Poté zakoupíte v Bazzit shopu floorplan (například Grid House) a spojíte s Regular Building Structure. Opět to vyžaduje vysoký Computer Literacy.

Když jste si vybrali pozemek pro své město, nyní je čas si jej koupit. Vstoupíte do jedné z lokalit a půjdete k City Controller. Druhým tlačítkem myši si otevřete okno, kde uvidíte cenu pozemku a základní měsíční poplatek za údržbu (vložením budov se ještě zvedne). V dolním rohu je bublina "Click to Purchase land area". Jakmile na ní kliknete, pozemek je váš. Jestliže je bublina zašedlá (nefunkční), pak buď u sebe nemáte dost peněz nebo nemáte ve vaší organizaci dost vysoké postavení.

Instalace budovy

Poté, co jste pozemek koupili, v komunikačním okně s City Controller kliknete na rozhraní s bublinou "Build Houses". V mapě pozemku si posunete plochu pro instalaci budov doprostřed, vezmete do myši budovu velitelského ústředí a kliknete do mapy. Utvoří se malý nebo větší čtverec (podle velikosti budovy), červeně zabarvený. Levým tlačítkem myši budete čtverec posouvat do velikostně odpovídajících obrazců (stejných nebo větších čtverců) podle možností a podle toho, v jakém místě chcete mít postavenou budovu, dokud se čtverec vaší budovy nevybarví jasně zelenou barvou. Pak vpravo dole poklikáte na bublinu Rotate, aby modrá tečka (vchod do budovy) v zeleném čtverci mířila směrem, kde chcete mít vstup do budovy. Když jste spokojeni s umístěním budovy i vchodu, kliknete na Construct Buildings. Budova bude instalována.

Poznámka: Sky Bar vyžaduje 15x10 čtverců (je skoro tak velký jako malé velitelské ústředí), Small ECM Tower 10x10, Grid House a Satellite Uplink 5x5 čtverců.

Odstranění budovy

Na City Controller v dialogovém okně v rozhraní Demolish Houses kliknete na budovu, kterou chcete odstranit. Měla by se vám zfunkčnit bublina Demolish Building. Kliknete na bublinu a v chatu se vypíše, že jste zahájili odstranění budovy a že budova a vše v ní bude zničeno za 2 minuty. Pokud odstraníte budovu velitelství (headquarters), zničíte všechny ostatní budovy!

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode