Cíl je cesta a cesta je cíl ...

Spuštění hry

25.08.2015 08:25

Pokusím se vám zprostředkovat úvod hry tak, aby i lidé nezkušení, kteří podobně složité hry dosud nehráli, porozuměli a zvládli její základy. Mně samotnému to trvalo půl roku intenzivního hraní, než jsem se naučil samostatně porazit obtížné boss monstra v dungeonech. Neznalé může opravdu zaskočit složitost vytváření postavy bojovníka i složitost boje, když chcete s maximálním účinkem využívat kouzla, která máte k dispozici. Vytrváte-li, budete překvapeni, co všechno zvládnete intuitivně i logickým porozuměním, přestože nepatříte k expertům na hraní počítačových her, kteří chápou všechny složitosti způsobem, který je pro normálního člověka nepochopitelný.

Mým přáním je, aby si hru oblíbili i lidé, kteří by jinak tak obtížné hry nehráli, jejichž herní dovednosti nejsou vůbec nadprůměrné. Zjistil jsem totiž, že do těchto náročných her chodí stále stejní lidé, kteří si jen udělali kratší nebo delší přestávku (hráli jiné hry, případně je pohltily jiné aktivity). Tito hráči vám sice dokáží "profesionálně" pomoci, pokud je o to požádáte, ale vaše obtíže nikdy nepochopí. Jsou ovšem světlé výjimky, a na setkání s těmito mimořádně vstřícnými a ohleduplnými lidmi jen tak nezapomenete. My, co nepatříme k nejvýkonnějším hráčům, si proto přejeme dostat do Anarchy Online nové lidi, kteří si umějí hru nádherně užít bez chtivosti být ve všem nejlepší a první. Tolik na úvod.

Nyní k samotné hře. Nejdříve si hru stáhněte na anarchy-online.com (v levé části okna klikněte na položku downloads, poté Game client). Nejdříve si ale vytvořte nový účet (Create a free Account) a vyplňte všechny údaje: váš email, který chcete použít, username - jméno účtu (například jirka2000), heslo a jeho potvrzení. Když zatrhnete, že souhlasíte s licenčními podmínkami, klikněte na Register Now a váš účet byl vytvořen. Hru si stáhněte (Download the Anarchy Online client) a nainstalujte.

Je rozumné hru neinstalovat do adresáře Program Files (z důvodů ochrany systému zde mohou být problémy se zápisem do tohoto adresáře - například u pravidelného aktualizování - patch), ale vytvořit si vlastní adresář například C:/Hry/ a zde hru nainstalovat, takže hra pak bude nainstalovaná v adresáři C:/Hry/Anarchy Online/.

Hru spustíte z plochy, kde se při instalaci automaticky vytvořila ikona zástupce. Pokud se vám nechce pokaždé potvrzovat licenční podmínky, klikněte druhým tlačítkem myši na zástupce hry na ploše a zvolte Vlastnosti. Hodnotu cíl si změňte na "C:/Hry/Anarchy Online/Anarchy.exe" 0, to v uvozovkách je cesta k souboru, kde máte hru nainstalovanou, změna se tedy týká pouze přidání mezery a nuly. Někdy bývá problém se stažením doplňků (patch). Ty stáhněte do připraveného adresáře C:/Hry/ ..., kam jste si předtím celou hru nainstalovali.

Po kliknutí na ikonku Anarchy Online na ploše (a případném stažení doplňků (Patch) se vám otevře okno s Play vpravo dole. Po kliknutí by se měl otevřít váš nový účet. Vyplníte jeho pojmenování a heslo, kliknete na Login a následně kliknete v otevřeném okně na New Character.

Zvolíte si postavu (Solitus, Opifex, Nanomage, Atrox) a její vzhled. Některé postavy jsou vhodné pro určité profese. Například Opifex je vhodný pro Agenta, Fixera, Martiala Artistu nebo pro Adventurera. Poté si zvolíte profesi. Profesí je celkem dvanáct, placená verze nabízí o dvě více. Podrobnější popis jednotlivých profesí najdete v jiné záložce či článku. Některé profese se zdají být obtížnější než jiné. Například Agent by měl zvládat také dovednosti jiných profesí, což může u nováčka způsobit zmatek v hlavě. To ale neznamená, že si nemůžete napoprvé vyzkoušet profesi Agenta, jen chci upozornit na různá úskalí, která se váží k jednotlivým profesím. Když si například zvolíte napoprvé profesi Doctor a stanete se součástí bojujícího týmu, budou od vás druzí očekávat, že je budete uzdravovat, což vyžaduje značnou šikovnost, zejména v dungeonech, kde bývá velmi nepřehledná situace. Rozhodně se nebojte neúspěchu! Každý neúspěch je stupínkem k opravdovému úspěchu.

Nakonec svou postavu pojmenujete (Nickname). Pokud nemáte žádnou přezdívku připravenou, můžete zvolit nabídku kliknutím na Suggest Name a poté vstoupíte na planetu Rubi-Ka (lišta vpravo dole). Placená verze hry se mohla také lognout (přímo z rakety) do Shadowlandsu, což nyní, zdá se, nelze. Pár slov k placené verzi: doporučuji každému si nejdříve vyzkoušet v řádu měsíců neplacenou verzi, než si budete jistí, že se do Anarchy Online budete pravidelně vracet jako do svého nového virtuálního domova.

Po "lognutí" - přihlášení do sytému by se měl objevit podobný obrázek. Ocitnete se v nákladových docích s bednami a kontejnery, skladišti, haraburdím a smetím všude kolem. Trochu depresivní, a přece kouzelný virtuální svět! V Anarchy Online je možné se naučit vidět v ošklivosti krásu, což je ve fyzické relaitě - pokud to někdo dokáže - známkou dokonalosti a mistrovství. Prvně klikněte myší mimo okno, kde se vypisují údaje o vašem počínání (Default Window, Combat) a také zprávy od jiných hráčů (chat). Nyní si celé okno, roztažené v dolním okraji obrazovky, zužte. Myší najeďte na levý (a poté pravý) okraj okna do "pozice úsečky" (místo šipky se utvoří "úsečka") a podržením prvního tlačítka myši si okno zužte na přijatelnou velikost (viz obrázek). Také jeho horní okraj si stáhněte tak, aby vám při akcích nepřekážel ve výhledu text, který se v něm vypisuje.

Pokud nemáte postavy a předměty stejně ostré jako na horním obrázku - pokud je plocha nějak "zdeformovaná", odhlaste se ze hry kliknutím na destičku EXIT. Je to destička poslední v řadě na liště, kterou vidíte v levém horním okraji. Je tam též otevřené okénko s Help - to si přesuňte myší někam mimo lištu (aby vám nic důležitého nepřekrývalo). V Help najdete v angličtině informace - návod ke hře. Až se ze hry odhlásíte, poté znovu klikněte na ikonku Anarchy Online na ploše, po kliknutí na I accept se vám otevře okno, kde nad Play uvidíte lištu settings. Klikněte na ni a zkuste změnit nastavení - Predefined. Já mám ve svém počítači nastaveno 1600x900x32 a u položky Rendering Device ATI Mobility Radeon HD5470 Direct 3D TL HAL.

Nyní si klávesou měkké "i" vyvolejte na obrazovce okno inventáře, v němž máte svou první zbraň (nebo zbraně), uzdravující prostředky Health and Nano Recharger a Health and Nano Stim. Dále opasek (Belt Component), který trochu vypadá jako korunka nebo čelenka, Nano Crystal Composite Utility Expertize a "krystal" nebo krystaly (kouzla), které jsou určené jen pro vaši profesi. V inventáři ještě naleznete "brýle" a "baťůžek". Celý inventář si myší přetáhněte vedle okna chatu napravo od něj tak, aby vám nepřekrýval lištu DEF - AGG v pravém dolním rohu. Časem si jeho polohu můžete změnit, je to jen na vás, jak si věci uspořádáte.

V horním okraji obrazovky uvidíte lištu kompasu (ukazuje, zda směřujete na sever, jih atd.). Myší si kompas přetáhněte ke středu horního okraje obrazovky. Klikněte na některého robotka, co se prohání kolem vás (nebo na jiného hráče) a zobrazí se jeho název (jméno) a také barevný "rtuťoměr" života. Přetáhněte si myší tuto barevnou "trubičku" k hornímu okraji obrazovky napravo od kompasu tak, abyste vždy měli dobrý přehled o "délce" života svého protivníka.

Když najedete šipkou myši na svou postavu nebo jiného hráče, případně na nějaké monstrum, stisknete shift a podržíte, utvoří se místo šipky "modré" oko, a zároveň kliknete prvním tlačítkem myši, zobrazí se vám level hráče nebo monstra, u hráčů i profese a další údaje (například ke které straně patří - zda patří k omni, clanu nebo neutrálům.

Nyní si všimněte v pravém dolním rohu obrazovky lišty, označené DEF a AGG. Jezdcem této lišty lze pohybovat oběma směry, přičemž pravý okraj (AGG) značí maximální agresivitu, levý okraj pak maximální stažení do obrany. Funguje to zhruba tak, že když se utkáte se slabším protivníkem, můžete dát jezdce na maximální agresivitu. U každé profese i postavy je ale třeba brát na zřetel její schopnost ničit protivníka a schopnost uhýbat a odolávat ranám, takže lze v některých případech použít agresivitu i na těžší monstra. Běžně ale mívám u středně těžkých protivníků jezdce zhruba uprostřed, u velmi těžkých posunu jezdce do DEF, nebo uteču :). To způsobí, že vás protivník tak často nezasáhne kritickými ránami. Na druhé straně i vaše útočnost se sníží, takže vám bude trvat delší dobu, než ho skolíte. Vždy platí zásada, že je lepší skolit protivníka co nejdříve, než odolávat v defenzivě - zejména, když máme dostatečně vysoký Attack Rating, což je množství bodů ("skillu") zbraně + add all off.

V levém dolním rohu se vám zobrazuje, kolik máte k dispozici a kolik obsazených NCU (0/8). NCU ukazuje velikost pamětí na opasku. Čím větší je číslo NCU, tím více kouzel (Nano Crystal) budete moci na sebe zakouzlit (říká se "buffovat") nebo dostat od jiných hráčů. Kouzla s vyšším levelem vyžadují samozřejmě také více volných NCU. Okno NCU vyvoláte kliknutím na "bublinu" vpravo dole (ve sloupci nad sebou je to ta nejhornější). V levém dolním rohu se také ukazuje, kolik máte peněz (kreditů) Cred 0. Za kredity si budete moci v obchodech kupovat brnění, zbraně a další komponenty do výbavy vašeho bojovníka.

Nyní si všimněte v levém dolním okraji 5 "bublin" nad sebou (placená verze má o jednu více). Nejspodnější má označení Wear. Když na ni kliknete, zobrazí se vám v pravém horním okraji struktura vaší postavy, na kterou se nasazují zbraně, brnění, implantáty a oblečení do sociálu, které dá vaší postavě vnější vzhled.

Struktura vaší postavy začíná "oknem" Weap. Zde se umisťují především zbraně, opasek a paměti. Nyní najeďte myší na vaši zbraň v inventáři. Zobrazí se vám její parametry a také, do které ruky se nasazuje (RightHand, LeftHand). Některé profese mohou mít v inventáři více zbraní (například Martial Artist má v inventáři Bow a "Tyč"). Když jste si vybrali zbraň, kterou chcete používat, klikněte na ni a přeneste ji myší na strukturu postavy (Weap) a umístěte ji do levé, nebo pravé ruky (podle jejího nastavení - některé zbraně mohou být používány v levé i pravé ruce).

Na struktuře postavy je za Weap další "okno" s názvem Cloth. Když na něj kliknete, otevře se vám struktura postavy, kam se umisťuje brnění a prsteny. Nyní vemte do myši "brýle" (Razors Specs) v inventáři a nasaďte je kliknutím vaší postavě na hlavu (Head). Totéž udělejte s "baťůžkem" (Pack), který nasadíte vaší postavě na záda (Back). Další "okno" na struktuře postavy má název Implant, kam se nasazují implantáty, což je možné udělat až v shop terminálech, případně ve speciálních obchodech s implantáty. Poslední okno na postavě - Social slouží k nasazování oblečků a doplňků (tetování). Oblečení lze koupit v normálních i specializovaných obchodech.

Nyní stiskněte klávesu F10 a otevřené okno si v dolním okraji a na pravém okraji myší roztáhněte (zvětšete), ať máte přehled o všech položkách. Jako první uvidíte nastavení zvuku. "Jezdcem" si nastavte, jak silnou chcete mít hudbu a další zvukové efekty. Já mám Master volume nastavené na 60%, FX volume na přibližně 50% a Music volume na nějakých 25%. Ostatní zatržené položky v okně (Team channel ...) nechávám v původním nastavení.

Vlevo klikněte na položku GUI - Equipment Windows a zatrhněte Enable social tab a Show social tab only, aby se vám projevilo oblečení, které si později v obchodě vyberete a nasadíte. V položce GUI, Control Center si zatrhněte Mini Toolbar, což se vám projeví vpravo nahoře. Jsou to "minidestičky", které vám umožní rychle zobrazovat (nebo skrýt) důležitá okna, například strukturu postavy, malou mapu, aktuální tým i okno přátel, zda jsou online, nebo off.

Nyní si zvedněte jezdcem v Number of shortcut bars počet lišt z jedné na tři. Na tyto lišty budete umisťovat různé uzdravující prostředky a nanokrystaly (kouzla) i symboly speciálních útoků. Tyto nové lišty najdete vlevo nahoře položené přes sebe. Uchopte je postupně do myši a umístěte je v těsné blízkosti pod sebe. Horní lišta s "destičkou" EXIT na konci slouží k odhlašování - ukončení hry. Lišty umístěné těsně pod sebou v levém horním (nebo dolním) rohu obrazovky - to je vhodné umístění pro leváky. Ti, co drží myš v pravé ruce, by si měli lišty přetáhnout myší do pravého dolního rohu obrazovky (viz obrázek) vedle okna chatu nad inventář (nebo si můžete během boje inventář skrýt klávesou "i" a lišty dát ještě víc dolů). Vpravo nahoře by vám lišty zasahovaly do otevřených oken (okno vaše aktuálního týmu, okno postavy, pokud ji během boje potřebujete otevřít ... Je to ale na vás, kam si 3 lišty umístíte.

U levého okraje každé lišty je kroužek. Klikněte na kroužek prostřední lišty, čímž ji označíte. Na tuto lištu si budete umisťovat nejdůležitější kouzla a uzdravování, protože ji bude možné ovládat z klávesnice horní řadou čísel a písměn s háčky. Je to spolehlivější a pohodovější, než na kouzla neustále klikat myší.

Nyní si zprovozníte kouzla - krystaly (některé mají tvar barevné žárovky, jiné tvar destičky). Ještě než se do toho pustíte, najeďte na krystaly myší, podržením klávesy shift se utvoří vedle kolečka ještě modré oko a myší klikněte na krystal. Otevře se okno s informacemi o kouzlu. Pečlivě si přečtěte, co kouzlo dělá, jakou má dobu trvání a jaké má požadavky (Requirements). Pokud nelze krystal zprovoznit, pak ještě nesplňujete požadavky k jeho používání.

Nyní klikněte v inventáři druhým tlačítkem myši na Nano Crystal Composite Utility Expertise. Automaticky se vám umístí jeho symbol na prostřední označenou lištu a objeví se vám také v okně Programs vpravo nahoře. Totéž udělejte s dalším kouzlem, určeným jen pro vaši profesi, a umístí se vám po kliknutí na druhou pozici prostřední lišty. Poté uchopte do myši v inventáři "destičku" Health and Nano Recharger a přeneste ji myší do 4. prázdného okna označené lišty (kliknutím se tam umístí). Dále uchopte myší v inventáři "ampulku" Health and Nano Stim a přeneste ji do třetího prázdného okna prostřední označené lišty. Časem si pozici kouzel a uzdravovacích prostředků na lištách budete měnit podle potřeby, jak bude kouzel přibývat.

Zkuste si poprvé buffnout na sebe kouzlo umístěné v prvním okně prostřední označené lišty tím, že stisknete klávesu s číslem 1 v horní řadě nad písmeny (je to klávesa s označením + a 1 nad sebou). Musíte být ale v pozici vestoje, ne vsedě, což umožňuje klávesa "X". U některých kouzel je třeba ještě předtím kliknout na sebe (označit sebe nebo jiného hráče, pokud chcete kouzlo buffnout na druhého). Nyní si vyzkoušejte kliknutím na sebe a poté stiskem klávesy s číslem "horní" 3 ampulku Health and Nano Stim. Je to uzdravující ampulka, která se používá v boji, když vám začne ubývat život. Pokud vaše postava sedí na zemi, stiskněte klávesu s číslem "horní" 4. Budete uzdraveni Health and Nano Recharger "lékárnou". Touto lékárnou se budete v budoucnu uzdravovat vsedě, když nebojujete. Nelze ji tedy použít v čase, kdy jste napadeni protivníkem.

V otevřeném okně F10 najdete také seznam ostatních klávesových funkcí hry (Key bindings). Postava se ovládá klávesami šipek (běh vpřed nebo vzad) a myší ji různě natáčíte. Pokud se chcete rozběhnout a nedržet stále klávesu šipky "vpřed", stiskněte klávesu 0 na numerické klávesnici.

Klávesou "U" vyvoláte okno s dovednostmi, kde se také zobrazuje počet bodů za dosažené úrovně (level). Do levelu 20 je možné si nechat zvedat jednotlivé dovednosti programem. Tyto doporučené dovednosti pro jednotlivé profese je dobré si zapamatovat (vypsat), pokud hrajete tuto hru poprvé. Po každém novém levelu (postava udělá radostný kotrmelec a v okně chatu se vypíše hodnota nového levelu) otevřete okno s dovednostmi a kliknete v něm na Suggested IP distribution. Objeví se okno, kde se zobrazují názvy dovedností a o kolik bodů se vám nyní zvednou. Od levelu 21 si je budete muset vždy naklikat sami. Nyní kliknutím na Save Changes potvrdíte zvednutí jednotlivých schopností. Vzít zpět to nelze, pokud dáte "uložit změny". Resetování skillů a jejich nové zvednutí je samostatný a náročný proces.

Základem všech dovedností jsou Abilities, které si hráči udržují k maximu. Názvy jednotlivých dovedností v zelené barvě označují, že má daná profese (Adventurer, Trader ...) nebo typ osoby (Opifex, Atrox ...) tuto dovednost maximálně zvýhodněnou. Tmavomodré názvy značí nejméně zvýhodněnou dovednost (ubírá nejvíce bodů, které nasbíráte za nový level).

Zvedáním Body Development si zvyšujete množství života (červený "rtuťoměr" vlevo nahoře). Modrý rtuťoměr pod ním ukazuje množství nano energie (Nano Pool). Nano energie slouží ke kouzlení - buffování nanokrystalů. Každým kouzlením se spotřebovává "modrá" energie. Body Development a Nano Pool naleznete v okně dovedností pod Body a Defense. Třetí rtuťoměr plnící se žlutě jsou vaše body získané za zabití různých monster a postav nebo za splněnou misi (Experience). Placená verze má ještě čtvrtý rtuťoměr se zelenou barvou - Alien Experience. Ostatní dovednosti poznáte nejlépe až během hraní a jejich vysvětlení by si jistě zasloužilo samostatnou kapitolu. Já sám dodnes neznám přesný význam několika dovedností :)

Nyní si promluvte s Rexem Larssonem.

Celý vstupní prostor je obrovský objekt, zařízení (možná přepravní loď) pro imigranty, kteří mohou být vpuštěni na planetu teprve poté, co obdrží průkaz totožnosti. Počínaje Rexem Larssonem se vydáváte na sérii misí, jejichž úspěšné zdolání vede k získání ID card.

Klikněte na Rexe Larssona druhým tlačítkem myši a otevře se vám komunikační okno. Odklikáte s ním nudný text a potvrdíte, že uděláte to, co chce nebo co požaduje, a obdržíte od něho misi. V okně chatu se vypíše you got a new mission, a když stisknete Ctrl + "horní" 4 nebo kliknete na "bublinu" Mission v pravém dolním rohu, otevře se vám okno se zadáním mise. V textu je stručný návod, co máte udělat. Máte zničit pět robotků, co se kolem prohánějí. Ještě předtím si ale zvedněte dovednosti "rozhozením" bodů. Stiskněte klávesu "U", klikněte na Suggested IP distribution a uložte změny (save changes). Nyní se dejte do ničení robotků.

Klikněte na některého pohybujícího se robotka myší, nebo ho zaměřte tabelátorem a klávesou "Q" spustíte útok. Někdy se stává, že nelze napoprvé spustit útok klávesou Q, ale až po kliknutí na "destičku" Start Combat (na horní liště jako první příkaz). Každého zničeného robota můžete "vybrat" tím, že na něho najedete myší (utvoří se ozubené kolečko) a druhým tlačítkem myši otevřete jeho "inventář". Pokud v něm nic není, sám se zavře a vy obdržíte pouze několik kreditů. Pokud něco obsahuje, zůstane chvíli otevřený a vy si můžete jednotlivé kusy stáhnout (kliknutím) do svého inventáře. Nezapomeňte se uzdravovat během boje ampulkou Health and Nano Stim, případně po každém boji vsedě destičkou Health and Nano Recharger.

Napadení protivníka lze také spouštět speciálním útokem. Většina zbraní jej má. Samopal MG/SMG (Fixer) mívá Burst - spouští se klávesou "M". Pistole (Adventurer, Doctor, Bureaucrat, Engineer) a Shotgun (Trader) mívají Fling Shot - spouští se klávesou "L". Melee zbraně (Enforcer, Martial Artist, Meta-Physicist) mívají Brawl (klávesa "B"), Fast Attack (klávesa "N"), Sneak Attack (klávesa "J") nebo Dimach (klávesa "K"). Puška (Agent) mívá Aimed Shot - spouští se klávesou "O". Aimed Shot a Sneak Attack lze spouštět jen v pozici "neviditelnosti" - protivník o vás nesmí vědět (zvedat na maximum Concealment a útočit "plížením se" - klávesa H).

Z parametrů vaší zbraně (šipkou myši na ni najeďte) zjistíte, zda a jaký má special (pozor: Brawl se často neuvádí, přesto ho zbraň může používat - například Martial Artist má ve výbavě Worn Oak Bo, a ten Brawl má). Také se podívejte, z jaké vzdálenosti lze vaši zbraň spouštět. U střelných zbraní to bývá z větších vzdáleností, u melee zbraní (nůž, kladivo, hole, pěsti ...) z těsné blízkosti. Pokud máte special attack, zaměřte tabelátorem některého robotka (nebo na něj klikněte myší) a spusťte útok příslušnou klávesou (M,L,N,B,J,K ...). V okně chatu se vám po opakovaném stisknutí klávesy vypíše, kolik času zbývá (minuty, vteřiny), než budete moci special znovu spustit.

Nyní ke splnění vaší první mise: Jakmile zlikvidujete posledního (pátého) robotka, zahraje vám vítězná hudba a zároveň obdržíte novou misi (Open the Cargo box), kterou najdete v okně misí (Ctrl + 4). Pokud je cíl mise v dohlednu, objeví se na liště kompasu oranžový bod, který vás spolehlivě dovede k místu mise. Pokud byste se nečekaně odhlásili ze hry, pak tento oranžový bod po novém přihlášení vyvoláte tak, že najedete myší v okně misí na název mise a kliknete druhým tlačítkem myši. Otevře se vám nabídka Look at Mission, Upload to map a Delete Mission. Kliknutím prvním tlačítkem myši na Upload to map se vám znovu objeví na liště kompasu oranžový bod. V tomto případě stačí popojít k bedně před vámi, najet na ni myší (utvoří se ozubené kolečko) a druhým tlačítkem myši ji otevřít, čímž je mise splněna. Automaticky obdržíte novou misi - znovu si promluvit s Rexem Larssonem. Kliknutím druhým tlačítkem myši na něho misi splníte a zároveň se vám otevře komunikační okno. Řekne vám cosi o další postavě se jménem Marcus Stone. On je cílem vaší další mise. Máte si s ním promluvit.

Sejdete vlevo dolů po rampě a tam na něj narazíte. Druhým tlačítkem myši otevřete komunikační okno s Marcusem a odklikáte text (Rex říkal, že bys mi mohl pomoci ... a že mu pomůžete s ohněm). Obdržíte novou misi a do inventáře lahvičku na uhašení ohně. Na bednách před vámi hoří oheň, přistoupíte k jedné z nich, vezmete do myši lahvičku (kliknutím na ni) a prvním tlačítkem myši ji "vylejete" na oheň. Pokud se správně strefíte do ohně, zahraje vám vítězná hudba a oheň zhasne (text mise vždy najdete v okně misí). Nyní si máte znovu promluvit s Marcusem. V textu vás požádá, abyste mu vrátili (růžovou) lahvičku k uhašení ohně. Otevře se okno (give item), do něhož kliknutím vložíte lahvičku a potvrdíte kliknutím na "fajfku" v dolní části okna. Dostanete body za splnění a obdržíte novou misi - popovídat si s Flintem Novakem. Zároveň s misí jste obdrželi do svého inventáře Generic Nano Transmitter.

Za Flintem Novakem se dostanete dolů po rampě (budete sestupovat točitě až do "přízemí"). Dole narazíte na Flinta a otevřete s ním komunikační okno. Řekne vám, že od vás něco bude potřebovat, a vy obdržíte novou misi - zničit 7 robotů a získat Bio Analyzing Computer. Vydáte se za oranžovým bodem kompasu. Cestou vás budou napadat "brouci" Garbage Flea. Pozor také na robotího bosse Cleanmeister Robot. Boss monstra se vyznačují tím, že vás samy napadají a také tím, že září barevnou "aurou". Mívají ale bohatou odměnu (vaše kořist).

Oranžový bod kompasu vás dovede ke zdi, kterou snadno překonáte v místě náspu (použijte mezerník na klávesnici k přeskočení zdi). Za zdí najdete roboty, které začnete likvidovat. Mají označení 32-V Docker. V okně chatu se vám vždy vypíše, kolik jich ještě máte zničit. Jakmile zlikvidujete sedmého, zahraje vám vítězná hudba a v inventáři se vám objeví hledaný Bio Analyzing Computer. Zároveň s ním obdržíte novou misi - předat Bio Analyzing Computer chlapíkovi jménem Alex Gibbs. Naleznete ho u východu ze "smeťáku".

Vlevo od něj se nachází první terminál shop (Ammunition), na který můžete narazit. Zde se kupuje munice. Pokud používáte zbraně, které jste obdrželi do inventáře po svém prvním přihlášení, tak střelivo nebudete potřebovat. Můžete zde ale prodávat věci - kořist ze zabitých monster a ozbrojených protivníků. Zejména za prstýnky se hodně platí (pokud je sami nevyužijete). Klikněte na terminál druhým tlačítkem myši a vpravo nahoře se vám otevře okno. Do nejspodnějších oken (sold items) se vkládají věci na prodej a kliknutím na Accept se prodej dokončí.

Nyní si otevřete komunikační okno s Alexem. Odkliknete, že pro něj něco máte, a otevře se okno, kam mu předáte Bio Analyzing Computer a odkliknete "fajfku" v dolní části okna. Tím je další mise splněna, a vy obdržíte novou a v inventáři se vám objeví Blank Info Chip a Rebuilt HC-12 SecTec Monitor. Nezahoďte je! Zahodit nějakou věc se dělá tak, že ji vezmete do myši a kliknete prvním tlačítkem myši někde na volnou zem. Objeví se okno, kde jste vyzváni, abyste věc zahodili kliknutím na Delete.

Nyní vyjděte ze smeťáku, zahněte vpravo a vzápětí vlevo projdete branou do dalšího prostoru objektu. Obejdete úředníka s jménem ICC Immigration Officer Bill a zahnete vlevo (podle oranžového bodu kompasu), až dojdete ke "kouli" nad vaší hlavou - Surveillance Droid. Připomíná venkovní kameru. Kliknete na ni, nebo ji zaměříte tabelátorem a poté kliknete druhým tlačítkem myši ve svém inventáři na Rebuilt HC-12 Monitor. Zahraje vám vítězná hudba, a vy obdržíte novou misi. Zároveň se ve vašem inventáři objeví věcička - RC-P Audio Recording Device.

 

Kompletní úplný návod k dokončení úvodu najdete v menu Anarchy lokace - ARETE LANDING

 

 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode