Cíl je cesta a cesta je cíl ...

Quest na Bazzits Alien Library

04.09.2016 20:45

Jde o Quest na Kyr´Ozch Structural Analyzer (na výrobu Alien Armor), na Bazzit´s Alien Library (k aktivaci Perk Alien Technology Expertise 3) a na pěti slotový opasek. Poslední část Questu na opasek jsem nedělal (používám šesti slotový kvůli Viral Compiler). Podstatná část Questu je společná pro obě strany, clan i omni. Dělal jsem to s omni postavou, takže jsou zde především informace pro omni. Nicméně i clan postavy se mohou zde dobře orientovat. V jedné části se chodí do nepřátelského území, clan jde do Omni – 1 Trade, omni do Old Athen. Kam dostanou zadanou misi neutral postavy, netuším. Důležitá poznámka: kupte si v shopu navíc Advanced Hacker Tool (měl jsem jeden s levelem 177, který jsem užil v Questu, v shopu jsem si koupil jiný s vyšším levelem).

Quest jsem si rozložil do tří dnů, čistého času jsem hrál tak 7-8 hodin (je v tom ale i zapisování průběhu). Quest lze absolvovat na jeden zátah s přestávkami na jídlo a čůrání, moc to ale nedoporučuji, ledaže jste schopni 6-7 hodin soustředěně myslet a hrát.

Uncle Bazzit

Začínáme: půjdete do Meetmedere (grid je v 1. patře) za Uncle Bazzit do Bazzit´s Workshopu (poz. 1546,2723). Uvnitř je strýček Bazzit. Promluvte si s ním. Kliknul jsem postupně na: „Who are you?“, „I am asking“, „Can you upgrade my weapon?“, „Is there anything I can do to help?“ Perhaps it can be use …“, „It looks like something that could modify its head“, a dostanete misi a do inventáře Unknown Device. Máte si promluvit o „device“ s Deidre Lux ve Stret West Bank (poz. 1260,2845).

Deidre Lux

V dialogovém okně s Deidre: „Uncle Bazzit sent me“, He´s doing fine, we need …“, a předáte jí zařízení od Uncle Bazzit. Pokračujete s Deidre: „What do you mean?“, „So if I help you, you …“, a dostanete misi a do inventáře zbraň (čas na misi je, tuším, 10 hodin). Upozornění: nezavírejte dialogové okno, zatímco dostanete misi a zbraň od Deidre, ona mluví o konkrétní frekvenci (například 0,00002198 Hz). Zapište si ji někam. Později tuto frekvenci (zaokrouhlenou) budete uvádět.

Commander Kend Ash (pro omni)

Vyhledáte osobu Commander Kend Ash v Omni - 1 Trade s poz. 434,422 (clan vyhledá osobu Ramon Bauer v Old Athen s poz. 502,565). Obě osoby jsou schované v „přístřešku“ před vstupem do objektu. Jejich pozici budou potřebovat znát obě strany. Promluvte si s Kend Ash. „I am here to get …“, „No, but Deidre Lux …“, „So will you exchange it?“ – předáte jí zbraň, a mise je ukončena. Pokračujete v komunikaci: „Let me guess: you want me to do you …“, „Very well, what do you want …“ – a dostanete misi a do inventáře sledovací zařízení.

Ramon Bauer

Nyní půjdete do Old Athen vyhledat Ramon Bauer s poz. 502,565 (clan vyhledá Commander Kend Ash). Cílem je zaměřit ho - kliknout na něj prvním tlačítkem myši, čímž je mise splněna. Není to těžký úkol, pokud nezazmatkujete, Ramon je blízko gridu.

Vrátíte se za Kend Ash do Omni – 1 Trade. V dialogovém okně s Kend Ash: „I found Vanguard leader“, vrátíte jí tracking device, a mise je dokončena. Poté: „I know the frequency …“ - předáte jí zbraň od Deidre Lux (mise je dokončena) a v dialogovém okně kliknete na požadovanou (zaokrouhlenou) frekvenci, co jste si měli zapamatovat. Například místo 0,00002198 dáte 0,000022. Kend Ash vám vrátí vylepšenou zbraň a zároveň dostanete novou misi (vrátit zbraň Deidre Lux).

Vrátíte se za Deidre do Stret West Bank. V dialogovém okně: „I´ve tuned the pistol for you“ – a předáte jí zbraň. Mise dokončena. Poté pokračujte v hovoru: „I´d like to know more about the device Uncle …“, „What can I do to join?“, „I´d like to give …“, „Is this the hacker tool …“ – a předáte jí (nachystaný) Advanced Hacker Tool. Poté dáte: „Yes, I´m ready“ – a dostanete misi. Máte vyhledat tři Cyborg vojáky. Na každého máte jednu hodinu, ale raději se pokaždé ujistěte, že je to tak. Na netu jsem předtím našel informaci, že „máme hodinu na třístupňovou misi“, což mě dost vyděsilo. Co kdyby hledaného cyborga někdo předtím zabil? Pak jsem ale zjistil, že mám hodinu na každého z nich. Nicméně jsem nakonec zvládl všechny 3 kyborgy za 40 minut.

Jako první je Cyborg Lieutenant Colonel v Sentinels (Sentinels grid je ve druhém - nejvyšším patře) na poz. 1363,546 (já ho našel zde, ale na netu uvádějí jeho pozici 1400,532). Cyborgové se zde procházejí, tak proto berte souřadnice jako lehce informativní. Až ho objevíte, vezmete do myši Advanced Hacker Tool a druhým tlačítkem myši na něj kliknete. Mise se změní na hledání dalšího cyborga.

Druhý se jmenuje Cyborg Brigadier General, je kousek od prvního ve stejné lokalitě. Zakroužil jsem s Yalmahou nad tímto místem s Cyborgy, chvíli mi to trvalo, ale nedaleko jsem ho objevil. Opět na něj kliknete s Hacker Tool druhým tlačítkem myši.

Třetí je postava Cyborga s jménem Prototype Inferno v Great Tir County. Clan tuto postavu dobře zná z denní mise. Nachází se v objektu kasáren v centrální místnosti společně cyborg „bossem“ (je něco jako hlavní bodyguard). Jak se dostanete do centrální místnosti, je popsáno v menu – denní mise (Cyborg Infiltration). Cyborgové v objektu nemají vysoký level, ale napadají každého. Proběhněte chodbami až do centrální místnosti, s Hacker Tool druhým tlačítkem myši kliknete na Inferna, a je hotovo.

Vrátíte se za Deidre Lux a v dialogovém okně dáte: „I´ve linked the Hacker Tool …“ – a předáte jí Hacker Tool. Vrátí vám Linked Hacker Tool. Zde jsem si dal pauzu do druhého dne (asi 15 hodin). Když s Deidre později otevřete dialogové okno, máte možnost pokračovat v Questu.

Nové okno s Deidre Lux: „I have the Linked Hacker Tool with me, and I am ready for the second test!“ – a předáte jí Linked Hacker Tool. Dostanete misi – najít v objektu přístupovou kartu (dostal jsem misi v Omni – 1 HQ). Je na to 12 hodin. Budou tam monstra na vašem levelu. Máte najít v objektu malou „krychličku“, z ní vyzvednete (dvojím kliknutím, nebo uchopením „pick up“) Vanguard Node 19 Access Card. Mise se poté změní na „donést Access Card Deidre Lux“. Opět na to máte 12 hodin.

Promluvte si s Deidre: „I found the Vanguard Access Card“ – dáte jí kartu i Linked Hacker Tool. Vrátí vám ji (s Linked Hacker Tool) jako Hacked Vanguard Node 19 Access Card. Zeptá se vás, jestli jste připraveni na třetí úkol. „Yes, I am ready“ – a dostanete další misi. Je na to 6 hodin. Na velké mapě bude „M“ – místo mise (myslím, že jsem ji měl v Mort).

Máte v objektu nalézt Vanguard Node 19 (viz obrázek) a použít přístupovou kartu a něco jako „odstranit poznámky Bazzit z databáze účtů“. Zkrátka až najdete v objektu věc, jež připomíná věšák a zároveň anténu :-), otevřete s tím komunikační okno (s tím věšákem), dáte „Give items“, předáte mu Hacked Vanguard Node 19 Access Card, čímž je část mise hotová, a vy ještě musíte naklikat příkazy v komunikačním okně ve správném pořadí. Zde je správné pořadí, jak to zaznamenali a zveřejnili před mnoha lety nadšení hráči, já jsem se jen přesvědčil, že to pořadí opravdu vede k žádoucímu výsledku (uvádí se také, že pokud se spletete, můžete naklikat správné pořadí znovu od začátku):

Accounts …

Query …

Uncle Bazzit

Purge User …

Yes

Logs …

Search User …

Uncle Bazzit

Print …

 Jakmile kliknete na „Print“, objeví se ve vašem inventáři Vanguard Node 19 Logs a mise se změní na: ukázat „protokoly“ Deidre Lux. Je na to 10 hodin. Promluvte si s Deidre: „I completed the  Vanguard account hack“ – předáte jí Vanguard Node 19 Logs, a obdržíte kartu kuřáckého klubu. Poté: „I´d like to know more about the device …“ – a předáte jí Unknown Device, a vrátí vám ho jako Kyr´Ozch Structural Analyzer. Pokračujte v hovoru: „What did you find out?“, „So what information …“, „How do I use this Structural …“, „I have to tell Uncle Bazzit …“ (na tuto poslední větu upozorňují na netu jako na důležitý krok k získání mise) – a dostanete novou misi.

Půjdete za strýčkem Bazzit do Meetmedere. Promluvte si s ním: „I have some information for you“ – a předáte mu Kyr´Ozch Structural Analyzer. Tím je mise dokončena. Nyní dejte: „So do you know anything about Omni-Tek department …“ (jinak prý hrozí opakování předchozích misí) – a dostanete misi vyhledat osobu Ofoz a ukázat jí Hackers Club Affiliate Card. Je na to 3 dny.

Ofoz

Ofoz je v Newland City na poz. 262,320. Promluvte si s ním: „I have an affiliate card …“ – a předáte mu „členskou“ kartu, a dostanete misi – ukázat Ofozovi Structural Analyzer. Pokračujte v hovoru: „I need information …“ – a předáte mu Structural Analyzer. Tím je mise dokončena. Dále pokračujete v hovoru s Ofoz: „I´ve hacked secure …“ – a dostanete misi a zároveň Remote Access Hacker Tool do inventáře (+ klíč do objektu).

Na velké mapě už budete mít označení místa mise. Je na to, tuším, 11 hodin. V objektu, kde budou monstra přibližně na vašem levelu, budete opět hledat „věšák“. Tentokrát mi to trvalo dlouho, objekt byl rozsáhlý, teprve po 45 minutách jsem našel chodbu, kterou jsem předtím přehlédl, kde stál „Node“. Nyní vezmete do myši Remote Access Hacker Tool a druhým tlačítkem myši „hacknete“ věšák. Zahraje vám vítězná hudba, a mise se změní na návrat – ukázat Ofoz „protokoly“ (ta žlutá „tabulka“ ve vašem inventáři).

Promluvíte si s Ofoz: „I have the Omni-Tek node logs for you“ – a předáte mu protokoly. Tím je mise dokončena. Mluvte s ním dál: „Does the log mention …“, „The Unicorns?“, „So how long …?“, „Maybe this hacker can help me …“ – a dostanete novou misi. Vyhledáte postavu Sirocco v Old Athen na poz. 282,210.

Sirocco

Pokud jste omni, doporučuji Yalmahu a raději se dobře porozhlédnout, není-li v blízkosti Sirocca nějaký voják (jeden mě napadnul, právě když jsem s ním dokončoval dlouhý rozhovor). Rozhovor s Sirocco neprotahujte, pokud patříte k omni:

„I was told to show …“ – a předáte mu Hacker Club Affiliate Card.

Poté: „I´m here to learn more …“

Dále: „The truth must be …“

Pak: „But the Smokers Loungue …“ – a předáte mu Structural Analyzer.

Poté: „Can you tell me where … Dr Krank?“

Dál: „Done with what?“

Ještě: „Tell me more about the crash site“

Nakonec dáte: „I have to tell Uncle Bazzit about this“ – a dostanete novou misi.

Vrátíte se za strýčkem Bazzit do Meetmedere. V dialogovém okně s Uncle Bazzit: „I have some updates regarding Kyr´Ozch technology“ – a předáte mu Structural Analyzer, a dostanete jako odměnu Bazzit´s Alien Library. Než jsem pokračoval v hovoru, nasadil jsem Bazzit´s Alien Library na Hud 1 a zkusil zprovoznit Perk Alien Technology Expertise 3, a povedlo se. Poznámka: Na netu píší, že když se to nepodaří, máte si znovu promluvit s Uncle Bazzit a kliknout na „These library files you gave me I can´t access them“ (ta věta tam je), a měli byste dostat novou „knihovnu“ (systém asi produkuje chybná zařízení, nevím).

Ještě jsem kliknul v dialogovém okně s Bazzit na „Where did you find the analyzer?“ Nabídly se mi dvě možnosti: první se týká Commander Kend Oak, druhá Commander Kend Ash. Zde jsem skončil, nechtělo se mi pokračovat v Questu.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode