Cíl je cesta a cesta je cíl ...

CLICKSAVER - K ČEMU JE A JAK HO POUŽÍVAT

18.07.2016 00:09

CLICKSAVER - K ČEMU JE A JAK HO POUŽÍVAT

 

ClickSaver je malý externí program, který umožňuje snadnější losování odměn z terminálů misí v Anarchy Online.

Tento program nevytvořila firma Funcom ale hráči, takže po aktualizacích nemusí fungovat zcela koretně. Tato verze je funkční ke dni 21.7.2012.

Stažení prográmku: www.ao-universe.com/multimedia/downloads/tools

Abych zajistil co nejsnadnější instalaci, zvolil jsem formu spustitelného souboru.

Instalace ClickSaveru

  • Stiskněte tlačítku download, a zvolte místo, kam si soubor uložíte (třeba na Plochu)
  • Soubor ClickSaver.Exe nyní z místa, kam jste jej uložili spusťte
  • Objevi se okénko s dotazem, kam chcete obsah nainstalovat - doporučuji ho nainstalovat přímo do Anarchy
  • Klikněte na tlačítko se třemi tečkami a najděte, kde máte nainstalovanou hru Anarchy Online, vyberte složku Anarchy Online a klikněte na OK.
  • Program se nyní nainstaluje.
  • Nyní klikněte ve Windouw na Start (vlevo dole na liště kulatá ikonka) a zvolte počítač. Najděte adresář kde máte nainstalovanou hru, a zde hledejte složku ClickSaver. Tuto složku otevřete a myší druhým tlačítkem (pro praváky pravým, pro leváky levým) přetáhněte soubor ClickSaver (měl by mít takovou modrou ikonku na plochu a z nabídky která se objeví vyberte Vytvořit zástupce
  • Tímto krokem je istalace dokončena

První spuštění ClickSaveru

  • Po prvním spuštění ClickSaveru jej budete muset nakonfigurovat, není to nic složitého a uděláte to jen jednou. Po dalším spuštění si bude vaši konfiguraci ClickSaver pamatovat. Před prvním spuštěním ClickSaveru nesmíte mít spuštěnou hru, protože ClickSaver si bude vytvářet databázi, a hra by mu ji "nepůjčila"
  • Poklepejte na ikonku ClickSaveru na ploše, kterou jste si zde předtím vytvořili jako zástupce
  • Objeví se okno s varováním že se nepodařilo ověřit dodavatele. To je v tomto případě vpořádku, protože nejde o oficiální verzi na které autor ještě pracuje, jde o neoficiální opravu prográmku tak, aby pracoval i po novém patchi hry. Takže zvolte spustit. (toto varování se objeví i při dalších spušteních ClickSaveru, pokud by Vás obtěžovalo, vypnete ho změnou zatržítka vlevo dole v okénku)
  • Po prvním spuštění bude po Vás Clicksaver chtít vědět kde máte nainstalovanou hru. V dialogu vyhledat složku najděte anarchy, složku vyberte a klikněte na ok.
  • Pak vám program zobrazí okno s informací, že má zastaralou nebo chybějící databázi, zvolte Continue a nechejte ho ať si ji vytvoří. Objeví se okno "Creating local database, please wait" Chvíli to potrvá (pár sekund).
  • Pokud vše proběhlo ok, prográmek se konečně spustí. Objeví se okno ze záložkami Missions, Items, Locations, Type, Values, Sliders a Options. Nebudu zde popisovat všechny kombinace, uvedu jen jak to mám navolené já, a proč.

Missions​

zde se Vám, pokud máte spuštěnou hru objeví vylosované mise a u každé mise se zobrazí i její podrobnosti.

  • Loc ukazuje lokaci mice, tedy místo kde je vstup do mise.
  • Type - typ mise, někoho najít, zabít, něco najít atd.
  • Item - odměna,
  • Find co případně najít.
  • V políčku maximum tries zadáte, kolikrát má maximálně losovat automaticky misi, než najde něco, co uvedete v záložce items (dávám 30 - 50).
Okénko s Termináluem misí musí být umístěno přesně v levém horním rohu hry, tedy levý horní roh okna Terminálu misí musí být přesně na levém horním rohu viditelné aktivní obrazovky hry. To je velmi důležité. Znovu podotýkám, nejedná se o okno ClickSaveru - to může být kdekoliv, ale o okno Terminálu misí.
  • V políčku of Mish nechte 1.

Start buying agen spustí automatické losování, počet losování je dán hodnotou Maximum tries. Start fulscreen mode zapíná podporu pro celoobrazovkový režim pokud nehrajete v okně

Set sliders now - nepoužívám, nastavuji slidery přímo v okně Mission terminalu.

Items

Zde napíšete celý název věci kterou chcete zskat, nebo jeho část. Stiskněte ADD a napište třeba Belt (pokud chcete vylosovat opasek pro NCU) a stiskněte enter. Existující věc můžete editovat dvojklikem myši na název věci, editaci potvrdíte stiskem Enter.

Počet items není limitovaný.

Poznámka:
  • seznam nanokrystalů - u losovatelných je v tabulce R ve sloupci Avail = Availability - pro jednotlivé profese: arpa3.net/ao/nkb-adv.html

Tlačítko remove - odstraní vybranou věc ze seznamu.

Match buying agent - aktivujte, zajistí, že se prográmek po nalezení některé věci ze seznamu zastaví, Highlight matches - aktivujte, zvýrazní barevně nalezenou věc v záložce Missions

Locations

Stejné ovládání jako u záložky Items. Seznam lokací u kterých se má Clicksaver zastavit (Match in Buying Agent) nebo které má barevně zvýraznit (Highlight Matches).

Toto má význam, pokud například hledáte nějaké mise na dobře dostupném místě, na oblíbeném místě, nebo jich potřebujete mít víc na jednom místě. Pak v Locations přidáte lokaci například Broken nebo Newland a v záložce Missions pak máte mise které jsou v těchto lokacích barevně zvýrazněné. Není třeba zadávat celý náze lokace, Misto Broken Shores stačí zadat jen Broken.

Používám jen druhou možnost takže Highlight matches - aktivujte.

Type

Filtruje typy misí, Mission type ponechejte všechny aktivní, Highlight matches - deaktivujte, Match buying agent - deaktivujte

Values

nevyužívám, ponechte původní hodnoty

Sliders

nepoužívám, nastavuji tyto hodnoty u rozbaleného okna terminálu misí.

Options

  • Start minimized - deaktivujte
  • Alert Box - aktivujte po nalezení věci při manuálním nebo automatickém losování vyskočí okno s tím že předmět byl nalezen
  • Select Match - aktivujte  po nalezení věci při manuálním nebo automatickém losování označí misi, takže mise se objeví na mapě pokud ji máte zapnutou. Pozor, misi nevezme, jen ji označí přijmout ji musíte přes Mission terminal !!!
  • Sounds - zvukový signál při nalezení, aktivujte
  • Loggin - nevím, nezkoušel jsem
  • Show buying agent help - zrejmě zapnout, zobrazuje nápovědu
  • Auto expand Team Missions - pokud se to vejde na obrazovku tak aktivovat, pokud ne deaktivovat. Zvětší okno ClickSaveru u týmových misí tak, aby byl viditelný celý jeho obsah

Export settings - uloží nastavení pod určitým jménem, můžete si ukládat nastavení pro jednotlivé profese - týka se hlavně záložky Items, doporučuji používat. Aktuální nastavení se jinak ukládá automaticky.

Import Settings - načte nastavení které jste uložili.

To je použitelné pokud hrajete s více postavami, to co jednotlivé postavy hledají ukládáte pod jejich jménem.

Poznámka na záběr

Před losováním si ověřte jestli to co hledáte je Rollable, některé věci padají jen z bossů atd ...

ClickSaver je úžasný prográmek, který Vám ušetří spoustu času, a umožní lepší přehled v tom co která mise nabízí. Reaguje i třeba u mise typu Finnd Item, pokud máte najít na misi předmět který zrovna chcete, u této mise Vás upozorní, a vy předmět neodevzdáte ale necháte si ho.

V 90% ho používám manuálně, bohatě mě stačí když při odklikávání zastaví na tom co hledám.

Automatický mód se dá využít třeba když si jdete na kafe, ClickSaver pak pracuje za Vás

Podívejte se jak můžete ovlinit možnosti misí přímo pomocí Terminálu misí.

 

IamI

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode